Donaties

Donaties

Een steentje bijdragen aan de wereld waar we in leven vinden we bij Nova Art belangrijk. Iedereen op zijn eigen manier en bij Nova Art doen we dat door te doneren aan zorgvuldig uitgekozen stichtingen. Lees hieronder welke goede doelen we steunen en waarom.

Nova Art voor de bijen

Bij elke bij tatoo die wij zetten bij Nova Art gaat er een percentage naar de stichting bijenisleven.nl.

Elke keer als wij een totaal bedrag bij elkaar halen van 500,- doneren wij een bijenvolk. Dit betekent dat er een bijenkast wordt gebouwd wat een nieuw bijenvolk zal huisvesten. Dus door jouw bijen tattoo worden bijen geboren!

Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 80% van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen voor de groei van fruit en groente zoals appels, frambozen, paprika’s en avocado’s. Zelfs voor koffie, zonnebloemolie en mosterd zijn we afhankelijk van de bijen.

De bijen tattoos die wij zetten gaan vanaf 80,-

Nova Art voor de tijgers

Bij elke tijger tattoo gaat er een percentage naar savetigersnow.org. Savetigersnow is een globale campagne van World Wildlife Fund en Leonardo DiCaprio. Het is wel bekend dat het niet goed gaat met de tijgers.

Dit komt helaas voor het grootste deel door stropers die elk deel van de tijger verhandelen op de illigale markt. Daarnaast ‘vechten’ de mens en de tijger om leefgebied.

Bossen worden gekapt waardoor de tijgers moeten jagen op vee waarvan lokale mensen en gemeenschappen moeten leven. Hierdoor worden de tijgers gevangen genomen of gedood en verkocht op de zwarte markt.

Er leven momenteel nog maar 3890 tijgers op onze planeet.

De tijger tattoos die wij zetten gaan vanaf 80,-

Nova Art voor de Olifanten

Bij elke olifant tatoeage gaat er een percentage naar de stichting Saveelephant.org. Bij elk bedrag van 270,- wordt er een baby olifantje naar keuze zes maanden gesponsord. In januari 2017 is Roxanne solo naar Thailand afgereisd. Het nationale symbool voor Thailand is de olifant.  Dit machtig mooie beest is daarom overal terug te vinden op leuke souvenirs die je mee naar huis kan nemen. Daarnaast zijn er ontelbare excursies met olifanten, van eten geven en aaien tot olifanten rijden.

Er is veel controversie over wat goed is voor deze dieren en het is lastig om in te schatten welke bedrijven nou wel en welke niet goed voor hun olifanten zorgen. Alle niet natuurlijke handelingen die de olifanten verrichten zijn niet goed, zoals truukjes laten doen of berijden.

Zelfs nadat Roxanne had uitgezocht welke instanties goed voor de olifanten zorgen was het niet met zekerheid te zeggen. Na enig onderzoek heeft ze Saveelephant.org gevonden. Lek, de oprichter van deze stichting heeft diverse awards en onderscheidingen gekregen voor haar werk met de olifanten.

De olifanten tattoos die wij zetten gaan vanaf 80,-